ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

” Κατά τη σχολική χρονιά 2010-2011 επιλέξαμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να ξεφύγουν λίγο από την εικονική πραγματικότητα που έχει κατακλύσει τις ζωές τους στην πλειοψηφία τους, με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Με αφορμή την προτεινόμενη δραστηριότητα με πηλό από τον κεραμιστή Βασίλη Πολιτάκη, επιμεληθήκαμε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο η κεραμική παίζει κυρίαρχο ρόλο στην μαθησιακή διαδικασία.

Το θέμα που πραγματευτήκαμε ήταν το περιβάλλον και μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές κατάφεραν να αποδώσουν με τρισδιάστατες εικόνες από πηλό ακόμα και αφηρημένες έννοιες όπως ο υπερκαταναλωτισμός, ο συλλογικός αγώνας κ.α.

Η αξιολόγηση αυτής της προσπάθειάς μας από την υπηρεσία καινοτόμων δράσεων του υπουργείου παιδείας απέφερε Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας για το έτος 2011   στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας Διονύση Αναγνωστόπουλο και Δέσποινα Αυγουστινάκη.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου μας και αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές της Ε’ Τάξης  που πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους δημιουργώντας έργα από πηλό με απίστευτη αισθητική αξία, αλλά κυρίως γιατί μέσα από τη δουλειά τους μετέφεραν ιδέες για το περιβάλλον που μικροί-μεγάλοι πρέπει πάντα να έχουμε υπ’ όψη μας.”

 

Εκ μέρους της διεύθυνσης του 36ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, Ιούνιος 2011